Siirry sisältöön

Saavutettavuusseloste

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten yoop.fi-verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuuteen liittyvien.

Facebookyoutubeinstagram

Johdanto

Yoop.fi -verkkopalvelu on tarkoitettu korkeakoulujen opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön tukemaan yrittäjyysosaamisen ahotoinnin ja opinnollistamisen toteuttamisessa. Verkkopalvelu auttaa opiskelijaa tarjoamalla perustietoa ahotoinnista ja opinnollistamisesta, antamalla käytännön vinkkejä osaamisen osoittamiseen, sisältämällä inspiraatiota opiskelijatarinoiden muodossa sekä mahdollisuuden oman osaamisen arviointiin. Opettajille verkkopalvelussa on suosituksia ja case-kuvauksia.

Verkkopalvelu koostuu selattavista tekstisisällöistä, tekstitetyistä videoista sekä täytettävästä lomakkeesta, joka toimii yrittäjyysosaamisen itsearviointina. Kaikki edellä mainitut sisällöt ja toiminnot ovat käytettävissä kolmella eri kielellä: suomeksi, englanniksii ja ruotsiksi. Verkkopalvelu ei tallenna mitään käyttäjän syöttömää tietoa palvelimelle.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, haluat antaa meille epävirallista saavutettavuuspalautetta tai esimerkiksi pyytää verkkopalvelussa olevia sisältöjä eri muodoissa kuin siellä on tarjolla, ole ystävällisesti meihin yhteydessä mailitse osoitteeseen kirsi.peura@utu.fi.

1 Teknistä tietoa verkkosivuston saavutettavuudesta

Turun yliopisto pyrkii takaamaan palvelimellaan olevien verkkosivustojen saavutettavuuden Euroopan parlamentin ja neuvoston saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Suomessa saavutettavuusdirektiivin toteuttaa laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta.

Tämä saavutettavuusseloste koskee yoop.fi-verkkosivustoa.

1.1 Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1-standardin AA-tason saavutettavuusvaatimukset.

1.2. Saavutettavuusvaatimukset eivät koske tiettyjä sisältöjä

Verkkopalvelusta ulos ohjaavien linkkien takaa löytyvä digitaalinen palvelu tai verkkosivusto on kyseisen palvelun tarjoajan vastuulla ja sen saavutettavuus on kuvattu omassa saavutettavuusselosteessaan.

2 Miten tämä saavutettavuusseloste on laadittu

Tämä seloste on laadittu 7.12.2020. Tämän saavutettavuusselosteen on toteuttanut itsearviointina Turun yliopiston IT-palvelut. Verkkopalvelun saavutettavuuden on koneellisesti tarkistanut myös verkkopalvelun tekninen toteuttaja Poutapilvi oy.

3 Palaute ja yhteystiedot

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle osoitteeseen kirsi.peura@utu.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

3.1 Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi  
saavutettavuus(at)avi.fi

4 Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Saavutettavuus Turun yliopistossa

Opiskelijoiden kokemuksia